تغذیه ناسالم جان نیمی از ایرانیان را می گیرد
زمانی که آمار ابتلای ایرانی ها به انواع بیماری ها اعلام می شود ، امار همیشه نگران کننده است شیوع انواع بیماری های مانند سرطان ، کبد چرب ، دیابت ، قلبی و... در میان مردم هر روز در حال افزایش است و از کسی جز خود مردم کاری ساخته نیست .
به گزارش ایرنا ، در همایش تغذیه سالم که در انستیتو تغذیه و صنایع غذایی برگزار شد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و رئیس انستیتو تغذیه و معاون بهداشت وزارت بهداشت می گوید : «دیابت، بیماریهای قلبی–عروقی، سرطان و بیماریهای تنفسی عامل ٥٢درصد مرگومیرها در کشور هستند. همچنین عادتهای بد غذایی عامل ٣٠درصد از موارد سرطان در ایران است؛ به طوری که گفته میشود ١٩درصد سرطانها که مربوط به دستگاه گوارش است، به دلیل تغذیه ناسالم به وجود میآیند. تغدیه ناسالم همچنین عامل ٣١درصد بیماریهای قلبی–عروقی است.» اینها را زهرا عبدالهی اعلام کرد: «بیش از ٧٠درصد میانسالان چاق هستند یا اضافه وزنی دارند، این موضوع در میان ٢٠درصد کودکان زیر دو سال کشور هم دیده میشود. براساس اعلام این مسئول در وزارت بهداشت، شیوع چاقی و اضافه وزن با افزایش سن در ایران بیشتر میشود؛ بهطوری که ٥٤درصد زنان و ٥٤درصد مردان، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و ٧٠ تا ٨٠درصد زنان و مردان بالای ٤٥سال به این مشکل گرفتارند. به گفته عبدالهی، یکی از عوامل مهم بروز سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی مصرف اندک سبزی و میوه است؛ بهطوری که ٨٨درصد ایرانیان الزام مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه را رعایت نمیکنند: «حد مجاز مصرف شکر در روز ٢٥ گرم است، در حالیکه ایرانیان روزانه ٦٦ گرم شکر مصرف میکنند که بیش از دو برابر حد استاندارد است. همچنین هر ایرانی روزانه ٤٦ گرم روغن مصرف میکند در حالیکه میزان توصیهشده آن ٣٥ گرم است".
بیماریهای قلبی-عروقی عامل ١٦درصد مرگ ایرانیان
علیاکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت هم در این همایش حضور داشت. گفت: «نمک، شکر و چربی سه عامل مهم تغذیه ناسالم و بروز بیماریهای غیرواگیر بهخصوص بیماریهای قلبی-عروقی و سرطان است و با توجه به میزان بالای مصرف این مواد مضر در ایران، حد مجاز آنها در اقلام غذایی کاهش یافته است.» به گفته او، در حال حاضر میزان مصرف نمک در میان ایرانیان حدود ٢,٥ برابر میانگین جهانی است و همین مسأله باعث شده که بیش از ١٠میلیون ایرانی به فشار خون بالا مبتلا باشند.» به گزارش ایرنا، سیاری در ادامه به سیمای مرگ در کشور اشاره کرد: «١٦درصد مرگومیرها در کشور به علت بیماریهای قلبی-عروقی است که در رتبه اول قرار دارد؛ از ٣٨٠ مورد مرگ غیرطبیعی در کشور در سال ٩٠، حدود ٩٣هزار مورد مربوط به بیماریهای قلبی-عروقی، ٤٣هزار مورد مربوط به سکته مغزی، ٣٠هزار مورد سرطان بود و دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی هم در رتبههای بعدی بودند.»
چگونه می توانیم از سلامتی خود محافظت کنیم؟
واقعا آمار نگران کننده ای است همه ما فکر می کنیم آب ،هوای آلوده و استرس دلیل بیماری ها است در صورتی که بیشتر دلیل بیماری ها بخاطر عدم رعایت رژیم غذایی سالم و طبیعی بوجود می آید . مصرف بیش از اندازه غذاهای اماده و صنعتی که بدلیل افزایش ماندگاری ، از نمک و مواد شیمایی بیشتر از حد مجاز در آنها استفاده شده است و همچنین مصرف روغنهای صنعتی که مواد اولیه آن در هاله ای از ابهام قرار دارد . از طرفی استفاده بیش از حد سموم و آفت کشهای شیمایی در تولیدات کشاورزی مزید بر علت شده است .
دقت در کیفیت غذای مصرفی یک اصل غیر قابل انکار در افزایش سلامتی ما است اگر همه افراد با صبر و حوصله کیفیت غذای مصرفی خود را افزایش دهند حتما آمار بیماری ها و مرگ و میر در کشور کاهش پیدا می کند . آینده ایران در گرو داشتن انسانهای سالم و با نشاط است بیاییم با مصرف غذاهای سالم و تغییر عادات غذایی خود ایرانی آبادتر و مهربانتر بسازیم.
جمع آوری از سایت اقتصاد آنلاین
نظرات (0)