چرا خانمهای باردار باید ویتامینها و غذاهای ارگانیک مصرف کنند؟
دانشمندان طی پژوهشهای جدید خود به این نتیجه رسیدند که قرارگیری در معرض حشرهکشها و آفتکشها طی دوران بارداری باعث افزایش خطر رشد تومورهای مغزی در نوزادان میگردد. طی این پژوهش دانشمندان ۳۵۰۰ نفر از کودکان زیر ۱۵ سال را بررسی کردند. از این تعداد ۴۳۷ نفر از آنها به تومور مغزی مبتلا بودند.
نیکولاس دگوربید رهبر این گروه پژوهشی میگوید: یافتههای ما شاهد دیگری بر این ادعا است که مادران باردار در طول حاملگی نباید در معرض آفتکشها قرار بگیرند.
دانشمندان دریافتند که کودکانِ مادرانی که در معرض آفتکشها قرار میگیرند، 1.4برابر بیشتر به تومور مغزی مبتلا میشوند. آنها به این نتیجه رسیدند که این خطر به علت استفادهی گسترده از حشرهکشهایی که در واقع ترکیبات شیمیایی خطرناکی برای کشتن حشرات در مزارع غیرارگانیک هستند. به علاوه، دانشمندان میگویند که آفتکشها حاوی ترکیبات شیمیایی سرطانزایی هستند که باعث آسیب به جفت و در نتیجهی آن رشد تومورهای مغزی در کودکی میگردد.
براساس اعلام کارگروه محیط زیست (EWG) محصولات کشاورزی که حاوی بالاترین مقدار از حشرهکشها هستند عبارتند از: توتفرنگی، اسفناج، سیب، هلو و شلیل. برعکس، آووکادو، ذرت شیرین، آناناس، کلم بروکلی و پیاز حاوی کمترین مقدار از حشرهکشها هستند.
این گروه پژوهشی به زنان باردار پیشنهاد میکند تا بیشتر از ویتامینها و غذاهای ارگانیک استفاده کنند تا خطر رشد سرطان را در نوزادان خود کاهش دهند. نتایج این پژوهش به صورت رسمی در مجله بینالمللی سرطان به چاپ رسیده است.
برای خرید محصولات ارگانیک در ایران یکی از راهها این است که به فروشندگان محلی مراجعه کنید. ولی امکان مراجعه به افراد محلی با این همه مشغله شاید برای خیلی از ما فراهم نباشد. راه بهتر این است که به فروشگاه اینترنتی محصولات ارگانیک محلیفود سری بزنید. این فروشگاهِ محصولاتِ ارگانیک، گسترهی وسیعی از محصولات ارگانیک و سالم را در اختیار مشتریان خود قرار میدهند.
اوتیسم و مصرف ویتامین در طول بارداری!
پژوهش دیگری با کمک چندین گروه پژوهشی و بیمارستان در پنسیلوانیای آمریکا، استکهلمِ سوئد و بریستولِ انگلیس انجام شد. نتایج این پژوهش حاکی از این است که مصرف ویتامین در طول بارداری باعث کاهش ۵۰ درصدی خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان میشود.
پژوهشگران دادههای مربوط به ۲۷۳۱۰۷ مادر و کودکی که در استکلهم زندگی میکردند را بررسی کردند. آنها مادرانی را وارد پژوهش کردند که در طول بارداری از مکملهای فولیکاسید، آهن و مولتیویتامین استفاده میکردند. نوزادان این مادران در طول سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۷ متولد شدند. از طرفی، افراد مبتلا به اوتیسم را هم طریق سامانه ملی پزشکی سوئد مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این پژوهش نشان داد که مادرانی که در طول بارداری مولتیویتامین (با یا بدون آهن و فولیکاسید) مصرف نکرده بودند شانس بالاتری برای داشتن کودک مبتلا به اوتیسم و اختلال یادگیری دارند. پژوهشگران خاطر نشان میکنند که برای اطمینان، باید مطالعات بیشتری روی ارتباط مولتیویتامین و اوتیسم انجام شود. نتایج این تحقیق در مجله پژشکی بریتانیا به چاپ رسید.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) به مادران باردار پیشنهاد میکند که برای جلوگیری از کمخونی دوران بارداری، عفونت خونی بعد از زایمان، کمبود وزن هنگام تولد، زایمان زودرس و اختلالات طناب عصبی در نوزاد، روزانه ۳۰ الی ۶۰ میلیگرم آهن و ۴/۰ میلیگرم فولیکاسید مصرف کنند.
بیماری اوتیسم چیست؟
اوتیسم به مجموعهای از موارد گفته میشود که شامل: مشکلات برقرای ارتباط اجتماعی، رفتارهای تکراری، مشکل در تکلم یا ارتباط غیرکلامی، داشتن تفاوتها و نقاط قوت فردی است. بارزترین ویژگیهای مربوط به اوتیسم در سنین ۲ الی ۳ سالگی بروز میکنند. در مواردی حتی در ۱۸ ماهگی هم ممکن است این ویژگیها بروز کنند. براساس آخرین اسناد مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، حدودا از هر ۶۸ کودک یک نفر به اوتیسم مبتلا است و در آمریکا ۵/۳ میلیون فرد مبتلا به اوتیسم زندگی میکنند.
باتوجه به مورد بالا، مصرف ویتامین در طول دوران بارداری جز مواردی است که باید مورد توجه مادران باردار قرار گیرد و چه بهتر که این ویتامینها به صورت ارگانیک، طبیعی و سالم مصرف شوند تا تضمینی برای سلامت مادر و کودک باشند.
ترجمه و ویرایش : سینا حلوایی - محلی فود
انتشار با ذکر منبع (محلی فود)بلامانع است
نظرات (0)