استویا قند بدون کالری
استویا چیست ؟
استویا یک گیاه است. گیاهی از تیره ی کاسنیان که برخلاف کاربرد آن، تلخ است. اما پس از فرآوری شیرین تر از قند میگردد. این گیاه که برای اولین بار در پاراگوئه یافته و شناخته شده است گیاه بومی آمریکای جنوبی محسوب میشود و مردم آن نواحی به استویا گیاه برگ عسلی نیز میگویند.
چرا باید استویا بخوریم؟
درواقع باید از خودمان بپرسیم چرا استویا نخوریم. اغلب مردم به یک عادت و روندی که از پیش داشتهاند ادامه میدهند بدون اینکه چیزهای تازه را امتحان کنند. بهتر است شما جزو این دسته نباشید. چرا که عادت ها همیشه خوب نیستند. باید به سمت بهترین ها حرکت کرد. استویا یک شیرین کننده ی 200 برابر شیرین تر از قند است که بسیار بی ضررتر از آن و تاکنون اعلام نشده که برای فردی با شرایط خاصی مضر است.
استویا که به آن شیرین برگ هم میگویند، مزیتهای مختص به خود را دارد که در ادامه ویژگی ها و خواص بیشتری از این گیاه را شرح میدهیم تا راحت تر تصمیم بگیرید که دیگر قند نخورید.
لاغری با استویا
از آنجا که این روزها همه بدنبال خوش اندامی خود هستند اولین ویژگی که باید مورد بررسی قرار بگیرد رابطه ی استویا با رژیم غذایی است. در این زمینه باید بگوییم خوشبختانه نه تنها موجب چاقی نمیشود بلکه با کالری کمی که دارد به شما کمک میکند راحت تر رژیم لاغری خود را ادامه دهید.
به زبان علمی برگ های این گیاه حاوی موادی به نامهای استویوزید و ربودیوزیدA است که این ترکیبات با اینکه 300-200 برابر شیرین تر از قند و شکر معمولی است اما فاقد کالری است و درنتیجه برای لاغری مفید است. همین ویژگی بدون کالری بودن استویا است که آن را ارزشمندتر کرده است.
خواندن مطلب مرتبط: کامبوجا ولاغری؟
کاهش قندخون با استویا
شاید از اینکه گفتیم استویا شیرین تر از قند است نگران شدید که مبادا قندخون شما را افزایش دهد و یا برای افراد دیابتی مضر باشد. دقیقا برعکس، ترکیبات آن به گونهای است که به کاهش قندخون کمک میکند البته ناگفته نماند که هنوز دارویی برای درمان دیابت ساخته نشده و ادعایی درمورد استویا که باعث بهبود دیابت میشود وجود ندارد اما با مصرف مقادیر متعادل از آن میتوانید بیماری خود را مدیریت کنید.
خواندن مطلب مرتبط: عرق بوقناق، دارویی که دیابتی ها را امیدوار میکند.
اثر استویا بر فشارخون
قبل از صحبت در ارتباط با اثر استویا بر فشارخون لازم است یادآوری کنیم که هنوز از این گیاه به عنوان دارو برای کاهش فشار خون استفاده نمیشود اما ترکیبات آن به گونه ای است که به طور طبیعی موجب افزایش قطر رگ ها و در واقع گشاد شدن آنها میشود و در نتیجه حرکت خون در رگ ها راحت تر میکند.
صحت این موضوع را مطالعه ای که در سال 2003 در چین صورت گرفته است، تعیین میکند. چرا که در پایان مطالعه مشاهده شد که فشارخون در افرادی که دز مناسبی از این گیاه را دریافت کردهاند بیشتر کاهش داشته است. بنابراین میتوانید با خیال راحت از آن مصرف کنید البته برای اطمینان بیشتر قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
پیشگیری از پوسیدگی دندان با استویا
شیرینی استویا نه تنها باعث پوسیدگی دندان نمیشود بلکه به دلیل ترکیبات خاص خود همانند فلور عمل کرده و در نتیجه از جرم گرفتن دندان ها جلوگیری میکند. به طوری که برخی از تولیدکنندگان خمیردندان، از استویا در محصولات خود استفاده میکنند که طعم شیرینی به آن میدهد و برای دندان ها ضرر ندارد.
بسیاری از کشورها علاوه بر استفاده از آن در خمیردندان، عصارهی آن را برای تولید در برخی محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میدهند.
مقاله مرتبط : هفت چیزی که باید درباره استویا بدانید
داشتن پوست زیبا با استویا
استویا دارای خواص ضد باکتریایی است و همانطور که دهان و دندان ها را محافظت میکند بر روی پوست نیز همین اثر را دارد و از گسترش باکتری ها جلوگیری میکند. به گونه ای که حتی مصرف آن به صورت موضعی برای بهبود اگزما، درماتیت و سایر مشکلات پوستی مفید و موثر است.
تاثیر استویا بر سلولهای سرطان
در طول زندگی، انسان ممکن است به بیماری های مختلفی مبتلا شود که برای آن درمان های متفاوتی وجود دارد. با توجه به تغذیه و روش زندگی امروزه، بیشتر افراد در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. سرطان نیز انواع مختلفی دارد که هنوز داروی قطعی برای درمان آنها ساخته نشده. و براساس تحقیقاتی که صورت گرفته مشخص شده است که استویا برای پیشگیری و یا مقابله با برخی از سرطان ها مناسب است. ترکیبی در این گیاه موجود است که موجب مرگ سلولهای سرطانی در سرطان سینه میشوند.
مصرف استویا در بارداری مجاز است؟
در ارتباط با مصرف استویا توسط زنان باردار باید بگوییم که همانند سایر مواد غذایی که در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شوند استویا هم از این قاعده مستثنی نیست و مصرف دز پایین از این گیاه ضرری ندارد. اما باید توجه داشته باشید که محصول استویا را از کجا تهیه میکنید و ترکیبات آن چیست. چرا که برخی ترکیبات موجود تقلبی بوده و ممکن است خطرات جدی در پی داشته باشد.
عوارض ناشی از مصرف استویا در دوران بارداری
فشارخون پایین، اختلال یا نارسایی در کلیه ها، خستگی، سردرد، تهوع، گرفتگی و استفراغ از جمله علائمی است که ممکن است بعد از مصرف مقدار زیاد استویا و برای مدت طولانی در خانمهای باردار مشاهده شود. بنابراین بهتر است از مصرف بیش از حد استویا در دوران بارداری خودداری کنید.
موارد مصرف استویا
استویا را میتوان در تهیه بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها استفاده کرد که در زیر برخی از آنها را نام میبریم:
در قهوه یا چای
در شربت لیموناد خانگی
در اسموتی
در مربا و کیک
پاشیدن روی ماست شیرین نشده
پاشیدن روی غلات سرد یا گرم
بنابراین به راحتی میتوانید استویا را در رژیم غذایی خود جای دهید تا از فواید و طعم آن بی بهره نمانید.
کیک رژیمی با استویا
بسیاری از خوراکی های خوشمزهی موجود، شیرین هستند، که معمولا در ترکیبات آنها شکر و قند وجود دارد و برای بیماران قندی و دیابتی مضر است، اما با این حال افراد تمایل دارند که این مواد غذایی خوشمزه را مصرف کنند. توصیهی ما این است که استویا را جایگزین قند و شکر کنید تا هم سلامت خودتان حفظ شود و هم اینکه برای بیماران دیابتی ضرر نداشته باشد.
اما نکتهای که در هنگام استفاده از استویا در شیرینی ها باید به آن توجه داشته باشید این است که هر پینچ از استویا تقریبا برابر با یک قاشق چای خوری از شکر معمولی است. بنابراین در ترکیب کردن مقدار آن باید دقت داشته باشید.
عوارض مصرف استویا
تاکنون بیشتر مزیتها و فواید استویا را بررسی و معرفی کردیم در این قسمت برخی از عوارض احتمالی آن را بیان میکنیم. هیچ مادهی غذایی وجود ندارد که کاملا بی ضرر باشد و یا اینکه مصرف بی نهایت آن مشکل ایجاد نکند. استویا هم در این مجموعه غذا ها قرار دارد، هرچند استویا جز بی خطرترین مواد غذایی محسوب میشود اما ممکن است در برخی افراد آلرژی ایجاد کند و علایمی همچون سردرد، سرگیجه و نفخ را در پی داشته باشد.
انواع شیرین کننده های استویا
گیاه استویا به حالت های مختلفی در فروشگاه ها موجود است از جمله: مایع، پودر و یا بصورت گرانوله شده، این شیرین کنندهی گیاهی که مورد تایید وزارت غذا و داروی آمریکا است از عصارهی برگ تصفیه شدهی استویا تهیه میشود که سالهاست مصرف آن بیشتر شده و محبوبیت خود را بین مردم پیدا کردهاست.
استویا در ایران
شیرین برگ در ایران هم مانند سایر کشورها بسیار رواج یافته است و شرایط کشت آن مناطقی با آب و هوای معتدل و بدون رطوبت است، که در ایران مناطق جنوب کشور مناسب کشت آن است، البته به صورت گلخانهای هم میتوان استویا را پرورش داد. این گیاه در زمستان شاخ و برگهای خود را بصورت کامل از دست میدهد و فقط بخش زیر زمینی آن در خاک باقی میماند که در اسفندماه همان سال دوباره رشد میکند.
برای شیرین کردن چای میتوان از چوب و برگ این گیاه استفاده کرد. البته برگ های آن باید به دور از نور مستقیم خورشید خشک و نگهداری شوند. در این صورت ماندگاری آن 2 سال خواهد بود.
شکر استویا از کجا بخریم ؟
با توجه به محبوبیت و استفادهی روزافزون محصولات گیاهی، فروشگاههای حضوری و اینترنتی برای این منظور شکل گرفتهاند که از جملهی آنها می توان به مراکز فروش گیاه استویا اشاره کرد. و این گیاه بدلیل تازگی که دارد یکی از محصولات پر مصرف و کمیاب محسوب میشود. بنابراین برای تهیهی آن باید به سراغ مراکز معتبر رفت.
انواع محصولات استویا عبارتند از:
قطره استویا
پودر استویا
برگ استویا
شکر استویا
عصاره استویا
در تهران مراکز فروش کلی وجزئی این گیاه وجود دارند تا دسترسی راحت عموم مردم در نقاط مختلف کشور به آنها میسر باشد. ما در سایت محلی فود این محصول را همانند سایر محصولات موجود در فروشگاه با بالاترین کیفیت برای خریدارن نیز فراهم آورده ایم به منظور تهیه شکر و قند استویا با کیفیت مرغوب به بخش فروشگاه سایت مراجعه کنید.
تهیه شده در محلی فود
نویسنده : زهرا سپنج پور
نظرات (0)
سلام وقت بخیر آدرس این فروشگاهها رو در شیرا لطف کنید سپاسگزارم جمعهتون بخیر